3. 6. 2009

Zemiaky zapekané s karfiolom

Suroviny: 600 g varených zemiakov, 500 g karfiolu, 2 vajcia, 100 g slaniny, 40 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 1 stredná cibuľa, soľ 

Postup: Očistený karfiol uvaríme v slanej vode takmer domäkka a necháme odkvapkať. Potom ho rozoberieme na malé ružičky. Zemiaky (deň predtým varené) a cibuľu nakrájame na plátky. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme v rozohriatom masle. Pridáme plátky cibule a pražíme dozlata.Vajcia rozšľaháme so soľou a múkou, vmiešame karfiol, slaninu s cibuľou a vložíme do vymastenej nákypovej formy. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 20 minút.




Žiadne komentáre: