3. 6. 2009

Vinohradnícka kapusta

Suroviny: 600 g hlávkovej kapusty, 400 g baranieho mäsa, 2 paradajky, 2 zeleninové papriky, 200 g zemiakov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 40 g masti, mäsový vývar, mletá červená paprika, soľ 

Postup: Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, osolíme a dusíme asi 15 minút. Pridáme nakrájané zeleninové papriky bez jadrovníkov, na osminky nakrájané paradajky, rozotretý cesnak a mletú červenú papriku. Podlejeme trochou mäsového vývaru a krátko povaríme.Potom pridáme očistené nakrájané zemiaky a hlávkovú kapustu, ktorú sme nakrájali na rezance. Opäť podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka.


Žiadne komentáre: