3. 6. 2009

Zeleninový puding

Suroviny: 50 g šunky, 100 g eidamu, 4 vajcia, 400 g čerstvej zeleniny (mrkva, karfiol, brokolica, kaleráb, zelená fazuľa, kel), 50 g prerastenej údenej slaniny, 2 žemle, 3 lyžice mlieka, tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy, nastrúhaný muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Údenú slaninu nakrájame na malé kúsky, rozpražíme, pridáme uvarenú zeleninu, ktorú sme nadrobno nakrájali a opražíme. Pridáme nakrájané, horúcim mliekom sparené žemle, žĺtky rozšľahané so soľou, korením a muškátovým orieškom, nastrúhaný syr a šunku nakrájanú na rezance. Všetko dobre premiešame. Primiešame tuhý sneh, ktorý sme ušľahali z bielkov.Zmes dáme do formy vymastenej tukom a vysypanej strúhankou. Varíme nad parou alebo vo vodnom kúpeli asi 45 minút.




Žiadne komentáre: