3. 6. 2009

Zapekané baklažány s údeninou a ryžou

Suroviny: 400 g baklažánov, 150 g mäkkej slaniny (šunkovej salámy alebo klobásy), 150 g ryže, 50 g údeného syra, 100 ml kyslej smotany, 2 vajcia, 2 paradajky, 1 lyžica paradajkového pretlaku (kečupu), 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, 40 g masti, mäsovy vývar, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Baklažány olúpeme a nakrájame na kolieska. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti a pridáme baklažány, ktoré prudko opečieme z oboch strán. Osolíme, okoreníme, podlejeme trochou chladnej vody a dusíme domäkka.Ryžu opražíme na oleji, pridáme očistené paradajky, ktoré sme nakrájali na malé kúsky, osolíme a zalejeme mäsovým vývarom. Udusíme domäkka. Údeninu nakrájame na hrubé rezance a premiešame ju s udusenou ryžou. Obložíme udusenými baklažánmi, polejeme rozšľahanými vajcami s kyslou smotanou, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre.Hotové pokvapkáme paradajkovým pretlakom.


Žiadne komentáre: