3. 6. 2009

Zapekaná zelená fazuľka s mäsom

Suroviny: 300 g teľacieho mäsa, 400 g zelenej fazuľky, 100 g ementálu, 100 ml smotany, 2 vajcia, 2 paradajky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mäsový vývar, 1 lyžica masti na vymastenie pekáča, bazalka, mletý muškátový kvet, soľ 

Postup: Umyté mäso osolíme, potrieme rozotretým cesnakom, posypeme mletým muškátovým kvetom, dáme do vymasteného pekáča, obložíme cibuľou, ktorú sme nakrájali na kolieska. Podlejeme vývarom a domäkka upečieme. Mäso necháme vychladnúť a potom ho pomelieme spolu s upečenou cibuľou.Zelenú fazuľku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode a dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Navrch uložíme na plátky nakrájané paradajky, zalejeme vajcami, ktoré sme rozšľahali s nastrúhaným ementálom a so smotanou.Posypeme bazalkou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi.


Žiadne komentáre: