3. 6. 2009

Zapečená šunka so zelerom

Suroviny: 200 g šunky, 150 g zeleru, 40 g tvrdého syra, 2 paradajky, 30 g tuku, 1 pór, 250 g zemiakov, oregano, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Zemiaky dáme uvariť v šupke. Šunku nakrájame na tenké rezance, zeler očistíme, nakrájame na tenké plátky, uvaríme v osolenej vode domäkka, precedíme a necháme odkvapkať. V rozpálenom tuku opražíme na kolieska nakrájaný pór, pridáme šunku a uvarený zeler. Opražíme a striedavo s plátkami uvarených olúpaných zemiakov naukladáme do ohňovzdornej misy.Každú vrstvu osolíme, okoreníme, navrch dáme plátky paradajok a posypeme syrom a oreganom. Zapečieme vo vyhriatej rúre.





Žiadne komentáre: