3. 6. 2009

Zapečená šunka so zeleninou

Suroviny: 150 g šunky, 40 g ementálu, 1 vajce, 1 až 2 lyžice majonézy, 1 malý karfiol, 2 mrkvy, 1 menší zeler, 4 zemiaky, 50 g sterilizovaného hrášku, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Očistený karfiol, mrkvu, zeler a zemiaky uvaríme v slanej vode. Precedíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme majonézu, hrášok, korenie, soľ a vyšľahané vajce. Šunku nakrájame na tenké plátky a na každý dáme trochu zeleninovej zmesi. Zrolujeme, vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme nastrúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút. Hotové ozdobíme vetvičkami petržlenovej vňate.Podávame ako predjedlo.


Žiadne komentáre: