5. 6. 2009

Vretenový šalát s brokolicou

Suroviny: 200 g cestovinových vretien, 300 g brokolice,150 g varenej mrkvy,150 g mrazeného hrášku, 100 g kuracej šunky, 250 g kyslej krémovej smotany, biele korenie mleté, citrónová šťava, sekaná petržlenová vňať

Postup: Cestoviny uvaríme v slanej vode, precedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať, pridáme ovarené malé ruže brokolice,vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkvy, krátko varený mrazený hrášok, na pásiky narezanú kuraciu šunku, kyslú krémovú smotanu, štipku soli, čierneho korenia a citrónovú šťavu. Všetko premiešame a necháme v chlade preležať. Ozdobíme sekanou petržlenovou vňaťou. 

Žiadne komentáre: