18. 6. 2009

Vianočná pohánková štóla

Suroviny: 250 g pohánkovej múky, 250 g hladkej múky, 50 g droždia, 250 ml mlieka, 70 g cukru, 2 žĺtka, 170 g rozpusteného masla, ½ ČL soli, kôra z citróna, ½ ČL škorice, 2 roztlčené kúsky badyánu, 120 g krájaných lúpaných mandlí, 150 g hrozienok, 60 g kandizovaného ovocia, 50 g rozpusteného masla, cukor na posypanie 

Postup: Múku, droždie, mlieko, cukor, žĺtka, maslo, koreniny zmiešame na cesto. Pridáme mandle, hrozienka a ovocie a necháme vykysnúť. Tvarujeme štólu a necháme ešte raz vykysnúť. Upečieme a potrieme maslom a posypeme cukrom.




Žiadne komentáre: