5. 6. 2009

Špenát zapečený s vajcom

Suroviny: 1 kg čerstvého špenátu, 20 g masla, soľ, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, 4 vajcia, 150 g mozzarelly 

Postup: Zo špenátových listov odstránime tvrdé stonky, umyjeme ich a necháme odkvapkať. Cibuľu a cesnak najemno pokrájame a podusíme na masle. Pridáme špenát, ochutíme soľou, muškátovým orieškom a čiernym korením. Premiešame a prikryté dusíme asi 5 minút. Zapekaciu misu vymastíme, rozložíme do nej špenát a lyžicou urobíme v špenáte štyri priehlbinky, do ktorých rozbijeme vajcia. Prikryjeme alobalom a zapekáme asi 10 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Špenát vyberieme, posypeme mozzarellou pokrájanou na drobné kocky a neprikryté zapekáme ešte 5 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: