4. 6. 2009

Slovenské cibuľové halušky

Suroviny: 100 g údenej slaniny, 600 g zemiakov, 250 g hladkej múky, 4 cibule, soľ 

Postup: Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme soľ, múku a varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky. Aby sa neprichytili na dno, miešame. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou. Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme a keď slanina pustí masť, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlata.Horúce halušky rozdelíme na taniere, posypeme opraženou cibuľou a slaninou a pokvapkáme horúcou masťou


Žiadne komentáre: