4. 6. 2009

Slaná torta z ružičkového kelu

Suroviny: 700 g ružičkového kelu (môže byť aj mrazený), 100 g šunky, 1 lyžica maizeny, 100 g kyslej smotany, 1 vajce, 80 g strúhaného ementálu, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ
Cesto: 200 g polohrubej múky, 100 g masla,50 ml vlažnej vody, soľ

Postup: Z múky, masla, vody a soli pripravíme hladké cesto, ktoré zabalíme do alobalu a na tridsať minút odložíme do chladničky. Kel očistíme, umyjeme a 15 minút povaríme v osolenej vode. Do kyslej smotany primiešame vajce, maizenu a nastrúhaný syr. Ochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Vyložíme ním spodok a okraje tortovej formy. Dno na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.Na cesto dáme kel a zalejeme ho smotanovou omáčkou. Na plátky nakrájanú šunku pokrájame na štvorčeky a posypeme ňou tortu. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Podávame ihneď.

Žiadne komentáre: