10. 6. 2009

Slovan rezy

Suroviny: 1 piškótový plát veľký, 2 dcl vody, 2 PL želatíny, 4 šľahačky, 2 PL cukru, 8 dcl mlieka, 8 žĺtkov, 80 g praškového cukru, 2 vanilky, rum, 2 PL kakaa 

Postup: V l dcl vody napučať l PL želatíny l hod. 2 šľahačky vyšľahať s l PL cukru. V 4 dcl mlieka rozmiešať 4 žĺtky, 40 g praškového cukru, l vanilku, uvariť, ,do horúceho vmiešať a rozpustiť želatínu, vychladiť, zmiešať so šľahačkou. Keď začne tuhnúť, vyliať na rumom poliatu piškótu. Plnku uvaríme ešte raz s kakaom a vylejeme na stuhnutú bielu vrstvu. Držať v chlade.

Žiadne komentáre: