10. 6. 2009

Limetkové rezy

Suroviny:  Základ – piškótové cesto, do ktorého sa pridá šťava a kôra z l citróna
Krém: 4 limetky, 5 PL rumu,1PL práškového cukru, 1 zväzok mäty, 3 plátky želatíny, 200 g žervé, 300 g bieleho jogurtu, 75 g cukru

Postup: Z 3 limetiek ostrúhať kôru a vytlačiť šťavu, 4.limetku nakrájať na kolieska. Rum zmiešať s 5 PL limetkovej šťavy s práškovým cukrom, zvariť, vychladiť. Pokvapkať tým korpus.Mätu umyť, odkvapkať, časť lístkov odložiť na ozdobu, zvyšok nasekať.Želatínu namočiť v studenej vode, žerve vymiešať v jogurte+cukor a zbytok limkovej šťavy, kôry a sekanej mäty. Želatínu vyžmýkať, rozpustiť a zmiešať s krémom, Dať na korpus a nechat stuhnúť v chlade 2 hodiny. Rozkrájať a zdobiť plátkom limetky s lístkom mäty.

Žiadne komentáre: