18. 6. 2009

Rajčiaková nátierka s vajcami

Suroviny: 400 g rajčiakov, 1 cibuľa, rastlinný olej, 2 papriky, soľ, mleté čierne korenie, 3 vajcia, 30 g postrúhaného tvrdého syra, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Rajčiaky sparíme, ošúpeme a pokrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a opražíme na rastlinnom oleji. Pridáme pokrájané rajčiaky a podusíme, až kým pustia šťavu a zhustnú. Potom pridáme nadrobno pokrájanú papriku, ktorú sme umyli, očistili a zbavili jadrovníkov. Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a dusíme, až kým zelenina nie je mäkká. Nakoniec vmiešame rozšľahané vajíčka a miešame až do zhustnutia. Takto pripravenú nátierku natierame na chlieb a posypeme postrúhaným tvrdým syrom a nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: