Suroviny: 200 g polohrubém múky, 100 g pohánkovej múky, ¾ ČL soli, 20 g tuku, 20 g droždia, cca 2 dcl mlieka napoly zriedeného s vodou, 200 g rajčín, 20 g šampiónov, soľ, korenie, 200 g strúhaného syra, oregano, olej
Postup: Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku s troškou cukru a necháme vykysnúť. Múku si preosejeme so soľou. Pridáme tuk a kvások. Vpracujeme si vláčne cesto. Prikryjeme a necháme vykysbnúť v teple. Vytvarujeme, dáme na pekáč, potrieme kečupom a obkládáme zeleninou podia chuti. Osolíme, okořeníme, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 15 minút. Potom vybereme posypeme oreganom a strhaným syrom. Zapečeme ešte asi na 10 minut.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára