3. 6. 2009

Plnená zelenina na francúzsky spôsob

Suroviny: 400 g pomletého mäsa , 2 vajcia, 50 g nastrúhaného syra, 4 veľké paradajky, 4 malé tekvice, 2 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 100 ml oleja, 1 lyžica oleja na pokvapkanie, olej alebo masť na vymastenie plechu, 50 g strúhanky, nasekaná zelená petržlenová vňať, na hrot noža mletého bieleho korenia, soľ 

Postup: Paradajky umyjeme, necháme obschnúť a vŕšky skrojíme. Tekvice umyjeme a po obschnutí prekrojíme po dĺžke. Cibuľu olúpeme a vŕšky skrojíme. Z paradajok a tekvice vydlabeme dužinu, z cibule ju opatrne odstránime. Všetku dužinu nakrájame nadrobno, v panvici na rozpálenom oleji prudko opečieme a odložíme do zohriatej misy.V oleji, ktorý zostal na panvici, opražíme pomleté mäso a primiešame ho k dužine v mise. Potom pridáme popučený cesnak, nasekanú zelenú petržlenovú vňať, vajcia a syr, podľa chuti osolíme, okoreníme mletým bielym korením a dobre premiešame. Takto pripravenou zmesou naplníme vydlabanú zeleninu, povrch posypeme strúhankou, pokvapkáme olejom, uložíme na plech vymastený olejom a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút (podľa veľkosti zeleniny). Podávame teplé alebo studené.


Žiadne komentáre: