3. 6. 2009

Plnená paprika

Suroviny: 500 g bravčového mäsa z pliecka, 1 vajce, 2000 g paradajok, stredne veľké papriky, 100 g ryže, cukor, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Uvaríme paradajky. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme stáť. Medzitým napoly udusíme ryžu a necháme ju vychladnúť. Pomelieme mäso, pridáme ryžu, 1 vajce, korenie a soľ. Premiešame a naplníme papriky. Vo väčšom hrnci urobíme zápražku, zalejeme paradajkami pretretými cez sito, posolíme, pridáme trocha cukru a vložíme naplnené papriky. Pomaly varíme, papriky môžeme aj preložiť, aby neprihoreli. 

Žiadne komentáre: