25. 6. 2009

Pikantná hydinová nátierka

Suroviny: 400 g vareného, pečeného alebo duseného hydinového mäsa, 1 cibuľa, rastlinný olej, 3 strúčiky cesnaku, 2 zeleninové papriky, soľ, 4 lyžice ostrého kečupu, 3 vajcia, nadrobno posekaná pažítka 

Postup: Varené, pečené alebo dusené hydinové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a pridáme k opraženej cibuli na rastlinnom oleji. Za stáleho miešania oprážame. Pridáme rozotretý cesnak, umyté zeleninové papriky nakrájané nadrobno aj s jadierkami, podľa potreby soľ a krátko podusíme. Potom vmiešame ostrý kečup a rozšľahané mierne osolené vajcia. Miešame, až kým sa vajíčka nezrazia, a ešte teplé natierame na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou pažítkou.

Žiadne komentáre: