Suroviny: 4 vajcia, 4 dag masla, 4 dag krupicovej múky, 2 dl mlieka, 3 dag vareného špenátu, 3 dag pretlaku, 1 žĺtok, soľ, horčica, voda, citrónová šťava
Postup: Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a uložíme na sklenú misu vyloženú šalátovými listami. (Spodok vajec odrežeme, aby pevnejšie stáli.) Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, osolíme, povaríme na hustejšiu kašu a rozdelíme na štyri rovnaké diely. Do prvého dielu zamiešame žĺtok, citrónovú šťavu a horčicu. Do druhého rajčiakový pretlak, do tretieho uvarený, dobre ocedený a pretretý špenát. Štvrtý diel necháme biely.
Uložené vajíčka polejeme farebnými masami. Masa musí byť hustá, aby nestiekla z vajec. Misu s vajciami ozdobíme pokrájaným citrónom, reďkovkou a zeleným petržlenom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára