26. 6. 2009

Maďarská gulášová polievka

Suroviny: 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 150 g hovädzieho mäsa, 150 g bravčového mäsa, 40 g hladkej múky, mletá červená paprika, 1,25 l vody, 4 rajčiaky, 200 g zemiakov, 100 g párkov, 1 strúčik cesnaku, mletá rasca, majorán, soľ 

Postup: Slaninu pokrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme do zlata. Na pripravený cibuľový základ dáme hovädzie mäso pokrájané na kocky a o 10 minút bravčové mäso pokrájané na kocky. Všetko spolu opražíme, zaprášime múkou a mletou červenou paprikou, zalejeme vodou, premiešame, pridáme olúpané, pokrájané rajčiaky a uvaríme takmer do mäkka. Potom pridáme očistené zemiaky pokrájané na malé kocky, párky pokrájané na kolieska a spolu dovaríme. Nakoniec polievku ochutíme rozotretým cesnakom, mletou rascou, majoránom a podľa chuti osolíme.

Žiadne komentáre: