11. 6. 2009

Letná ovocná torta

Postup: Cesto: vymiešať 70 g praškového cukru so 6 žĺtkami, pridať 50 g hrubej múky, trochu prášku do pečiva, sneh zo 4 bielkov, upiecť rýchlo na plechu tenký plát.
Krém: 2 dcl mlieka + 3 kávové lyžičky želatíny, napučať. Vymiešať 140 g praškového cukru so 6 žĺtkami, pridať želatínu rozpustiť nad parou, vychladiť., občas premiešať. Pridať dobre vyšľahanú šľahačku. 
Cestom vyložiť hranatý srnčí chrbát vyložený alobalom. Naliať ½ krému, nasypať ovocie / jahody, ananás..)dať 2. polovicu krému, prekryť plátom cesta, dať do chladu na minimálne 12 hod. Vyklopiť, zdobiť šľahačkou a ovocím.

Žiadne komentáre: