3. 6. 2009

Kapustové batôžky

Suroviny: 300 g hlávkovej kapusty, 4 veľké kapustové listy, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 40 g masti, mäsový vývar, mletá rasca, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme, nasekáme nadrobno a speníme na masti. Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu, rascu, mleté korenie, soľ. Opražíme a udusíme domäkka. Veľké kapustové listy povaríme v osolenej vode 5 až 7 minút. Vyberieme a hlúbovité časti naklepeme. Slaninu nakrájame na malé kocky, opražíme a premiešame s udusenou hlávkovou kapustou.Plnkou naplníme pripravené kapustové listy, uložíme ich do vymastenej ohňovzdornej misy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom.


Žiadne komentáre: