19. 6. 2009

Bohato plnené kura

Suroviny: 1 kura, soľ, korenie. Plnka: hrnček pohánky, 2 cibule, 40 g slaniny, 20 g masla, 300 g húb, soľ,korenie, srdce, pečeň, rohlík, 1 PL petržlenovej vňate, 20 g rozpusteného masla, 1/8 l bieleho vína, 1/8 l sladkej smotany 

Postup: Kura umyjeme, osolíme, okoreníme a naplníme. Plnka: Nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu opražíme na masle. Pridáme nakrájané huby, vnútornosti a trochu podusíme. Šťavu z húb zlejeme a odložíme na omáčku. Pohánku, ktorú sme si predom namočili v 1 dl vody, prihrejeme do zhustnutia a pidáme ku zmesi s vnútornosťami. Pridáme petržlenovú vňať, rohlík namočený v mlieku a osolíme. Touto zmesou naplníme kura a zašijeme. Vložíme na pekáč, potrieme maslom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200-220 C asi hodinu až hodinu a pol. Po 20 minútach pridáme víno, šťavu z húb poprípade zvyšok plnky. Na záver vmiešame smotanu a podávame s rohlíkovým knedlíkom.  

Žiadne komentáre: