25. 6. 2009

Bôčiková nátierka

Suroviny: 300 g upečeného bravčového bôčika, 50 g bravčovej šunky, 4 lyžice postrúhaného tvrdého syra, 1 veľká postrúhaná cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, drvená rasca, soľ, nadrobno posekaná pažítka alebo 6 reďkoviek 

Postup: Upečený bravčový bôčik necháme vychladnúť a spolu s bravčovou šunkou ho pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do misky na vymiešanie nátierky a pridáme postrúhaný tvrdý syr, postrúhanú cibuľu, rozotretý cesnak, podľa chuti drvenej rasce a soli. Všetko dôkladne premiešame na hladkú nátierku. Ak je hustá, môžeme ju rozriediť trochou výpeku z pečeného bravčového bôčika. Natierame na chlieb a dochucujeme nadrobno posekanou pažítkou alebo umytými, na kolieska pokrájanými reďkovkami.

Žiadne komentáre: