18. 6. 2009

Bábovka klasik

Suroviny: 375 g pohánkovej múky, 125 g solamylu, 1 prášok do pečiva, 200 g cukru, soľ, 250 g masla, 4 vajcia, 150 ml mlieka, 100 g mliečnej čokolády, šťava z jedného pomaranča, 250 g práškového cukru, 4 PL citrónovej šťavy 

Postup: Zmiešame múku, solamyl, prášok a cukor. Pridáme soľ, kôru z pomaranča, maslo, vajcia, mlieko a vypracujeme cesto. Čokoládu rozpustíme a opatrne primiešame do cesta. Pečieme 70 minút při 175 stupňoch. Po upečení necháme 15 minút vo forme, potom vyklopíme a polejeme pomarančovou šťavou. Z cukru a citrónovej šťavy vyšľaháme polevu a potrieme povrch bábovky.

Žiadne komentáre: