26. 1. 2011

Domáci likér – Bejlís

2 sladené kondenzované mlieka, 2 nesladené zahusteného mlieka, 8 PL strúhaného kokosu, 2 vanilkové cukry, 1/2 l rumu

Konzervy sladeného kondenzovaného mlieka dajte do hrnca, zalejte vodou, aby boli potopené, a na miernom ohni varte asi 2 hod. Nechajte vychladnúť, v žiadnom prípade neotvárajte teplé! Na suchej teflonovej panvici opražte doružova strúhaný kokos a ešte teplý ho nalejte do misky, kam ste naliali dve nesladené mlieka. Nechajte 24 hod. v chladničke odpočinúť.
Na druhý deň zlejte cez plátno a dobre vyžmýkajte, kokos vyhoďte. Zmiešajte zvarené sladené mlieko, z ktorého sa vám urobil hustý karamel s kokosovým mliekom a vanilkovým cukrom. Najlepšie v mixéry a postupne prilievajte rum. Zlejte do fľašiek, skladujte v chlade.

Žiadne komentáre: