Najprv spolu zmiešame Tatra mlieko, kokosové mlieko, mlieko, vanilínové cukre, roztopenú bielu čokoládu a 6 žĺtkov. Keď to máme rozmixované v miske alebo hrnci, položíme misku do horúceho vodného kúpeľa a šľaháme dovtedy, kým hmota nezhustne (nevaríme !). Potom hmotu vyberieme z kúpeľa a vmiešame doň Salko, necháme to vychladnúť. Nakoniec vmiešame rum (koňak) a kokosový likér (alebo Malibu, ak ho má niekto doma) a dobre premiešame. Krém plníme do fliaš, ktoré skladujeme v chlade.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
26. 1. 2011
Čokoládový kokosový likér
6 žĺtkov, 250 g bielej čokolády, 1 Salko, 1 Tatra mlieko, 1 plechovka kokosového mlieka ( ja som zaliala 200 g kokosu 0,5 l plnotučného mlieka a nechala som odstáť), 1,5 dl bieleho rumu alebo koňaku, 1 dl kokosového likéru, 2 vanilínové cukre, 0,5 dl mlieka
Najprv spolu zmiešame Tatra mlieko, kokosové mlieko, mlieko, vanilínové cukre, roztopenú bielu čokoládu a 6 žĺtkov. Keď to máme rozmixované v miske alebo hrnci, položíme misku do horúceho vodného kúpeľa a šľaháme dovtedy, kým hmota nezhustne (nevaríme !). Potom hmotu vyberieme z kúpeľa a vmiešame doň Salko, necháme to vychladnúť. Nakoniec vmiešame rum (koňak) a kokosový likér (alebo Malibu, ak ho má niekto doma) a dobre premiešame. Krém plníme do fliaš, ktoré skladujeme v chlade.
Najprv spolu zmiešame Tatra mlieko, kokosové mlieko, mlieko, vanilínové cukre, roztopenú bielu čokoládu a 6 žĺtkov. Keď to máme rozmixované v miske alebo hrnci, položíme misku do horúceho vodného kúpeľa a šľaháme dovtedy, kým hmota nezhustne (nevaríme !). Potom hmotu vyberieme z kúpeľa a vmiešame doň Salko, necháme to vychladnúť. Nakoniec vmiešame rum (koňak) a kokosový likér (alebo Malibu, ak ho má niekto doma) a dobre premiešame. Krém plníme do fliaš, ktoré skladujeme v chlade.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára