100
g očistených zemiakov., 60 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler.,
petržlen)., 5 g hladkej múky., 10 g masla., rasca., majorán.,
zelená petržlenová vňať., vývar z kostí alebo voda., soľ.,
Do
vývaru z kostí alebo do vody vložíme zeleninu pokrájanú na
kocky alebo na tenké kolieska, dobre povaríme, pridáme očistené
zemiaky, pokrájané na kocky, a rascu, zahustíme múkou opraženou
nasucho, posolíme, pridáme majorán a dovaríme do mäkka. Nakoniec
zjemníme maslom. Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú
vňať, posekanú nadrobno. Môžeme ochutiť aj vývarom zo sušených
húb.
(2
porcie / 1 porcia 570 kJ – 136 kcal., B – 3,9 g., T – 4,5
g., S – 20,3 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára