1. 9. 2016

Zemiaková polievka so zeleninou

100 g očistených zemiakov., 60 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler., petržlen)., 5 g hladkej múky., 10 g masla., rasca., majorán., zelená petržlenová vňať., vývar z kostí alebo voda., soľ.,
Do vývaru z kostí alebo do vody vložíme zeleninu pokrájanú na kocky alebo na tenké kolieska, dobre povaríme, pridáme očistené zemiaky, pokrájané na kocky, a rascu, zahustíme múkou opraženou nasucho, posolíme, pridáme majorán a dovaríme do mäkka. Nakoniec zjemníme maslom. Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno. Môžeme ochutiť aj vývarom zo sušených húb.

(2 porcie / 1 porcia 570 kJ – 136 kcal., B  – 3,9 g., T – 4,5 g., S – 20,3 g)

Žiadne komentáre: