1. 9. 2016

Rajčiaková polievka so zeleninou

60 g koreňovej zeleniny alebo mrazenej zeleninovej zmesi., 30 g rajčiakového pretlaku., 1 surový rajčiak., 1 bobkový list., 10 g slnečnicového oleja., 1/2 cibule., neenergetické umelé sladidlo podľa chuti., mleté čierne korenie., kôpor., 800 g vývaru z kostí., soľ.,
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme osobitne uvarenú zeleninu alebo mrazenú zeleninovú zmes, bobkový list, rajčiakový pretlak, ošúpaný pokrájaný rajčiak a spolu dusíme. Zalejeme vývarom z kostí, povaríme, podľa chuti posolíme, osladíme, okoreníme a pridáme posekaný kôpor. Môžeme zlepšiť 10 g strúhaného tvrdého syra. Nie je zarátané v nutričnej hodnote!

(2 porcie / 1 porcia 338 kJ – 80 kcal., B – 1,5 g ., T – 5,0 g., S – 7,3 g)

Žiadne komentáre: