2. 9. 2016

Zeleninový nákyp so zemiakovou kašou a dia kompótom

Suroviny na prípravu 1 porcie (1200 kcal): 5 g oleja, 10 g strúhanky, 200 g karfiolu, 50 g mrkvy, ½ vajca, 20 g sladkej smotany na varenie, 1 dl polotučného mlieka, 20 g syra eidam 30%, vegeta, soľ, petržlenová vňať, čierne korenie, 120 g obielených zemiakov, 1 dl nízkotučného mlieka, soľ, 150 g dia kompótu
Zeleninu umyjeme, očistíme a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ju pokrájanú poukladáme do olejom vymazanej a strúhankou vysypanej zapekacej misy a zalejeme vajcom rozhabarkovaným v mlieku a smotane. Vrch posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť. Kým sa zelenina upečie, očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, pretlačíme a so zahriatym mliekom vyšľaháme na hladkú kašu. Podávame spolu so zapečenou zeleninou a kompótom.

Žiadne komentáre: