Suroviny
na prípravu 1 porcie (1200 kcal): 5 g oleja, 10 g strúhanky, 200 g
karfiolu, 50 g mrkvy, ½ vajca, 20 g sladkej smotany na varenie, 1 dl
polotučného mlieka, 20 g syra eidam 30%, vegeta, soľ, petržlenová
vňať, čierne korenie, 120 g obielených zemiakov, 1 dl
nízkotučného mlieka, soľ, 150 g dia kompótu
Zeleninu
umyjeme, očistíme a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ju
pokrájanú poukladáme do olejom vymazanej a strúhankou vysypanej
zapekacej misy a zalejeme vajcom rozhabarkovaným v mlieku a smotane.
Vrch posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť. Kým sa zelenina
upečie, očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme,
pretlačíme a so zahriatym mliekom vyšľaháme na hladkú kašu.
Podávame spolu so zapečenou zeleninou a kompótom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára