1. 9. 2016

Vyprážané rezne z mletého mäsa

100 g predného hovädzieho mäsa., 100 g chudého bravčového mäsa., 1 žemľa., 1/2 vajca., 2 lyžice mlieka., 1/4 malej cibule., 20 g hladkej múky., 40 g strúhanky., 1/2 vajca., 1 lyžica egalizovaného mlieka, 50 g slnečnicového oleja., mleté čierne korenie., soľ.,
Mäso dva razy zomelieme, pridáme vajce, namočenú rozdrobenú staršiu žemľu, mlieko, cibuľu pokrájanú nadrobno a soľ, okoreníme, dobre premiešame a na vlhkej doske formujeme oválne rezne, ktoré obalíme v múke, vo vajci s mliekom a v strúhanke a z obidvoch strán opečieme na rozohriatom oleji. Vyprážame do hnedočervena.

(2 porcie / 1 porcia 1742 kJ – 416 kcal., B – 23,8 g., T – 28,0 g., S – 17,2 g)

Žiadne komentáre: