100
g predného hovädzieho mäsa., 100 g chudého bravčového mäsa., 1
žemľa., 1/2 vajca., 2 lyžice mlieka., 1/4 malej cibule., 20 g
hladkej múky., 40 g strúhanky., 1/2 vajca., 1 lyžica egalizovaného
mlieka, 50 g slnečnicového oleja., mleté čierne korenie., soľ.,
Mäso
dva razy zomelieme, pridáme vajce, namočenú rozdrobenú staršiu
žemľu, mlieko, cibuľu pokrájanú nadrobno a soľ, okoreníme,
dobre premiešame a na vlhkej doske formujeme oválne rezne, ktoré
obalíme v múke, vo vajci s mliekom a v strúhanke a z obidvoch
strán opečieme na rozohriatom oleji. Vyprážame do hnedočervena.
(2
porcie / 1 porcia 1742 kJ – 416 kcal., B – 23,8 g., T – 28,0
g., S – 17,2 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára