1. 9. 2016

Varené hovädzie mäso

300 g zadného hovädzieho mäsa so stehna., 1 lyžička mletého korenia., 1/2 cibule., 1/2 bobkového listu., 1/2 póru., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Očistené mäso v celku vložíme do vriacej posolenej vody a varíme na miernom ohni. Po hodine varenia pridáme všetky ostatné prísady a varíme ešte 10 minút. Mäso vyberieme z vývaru, ktorý môžeme použiť na prípravu iného jedla, pokrájame na mise oblejeme horúcim vývarom. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou Podávame so zeleninou (karfiolom, hráškom, uhorkami, šalátom z rajčiakov a papriky), príp. aj s varenými zemiakmi.

(2 porcie / 1 porcia 926 kJ – 221 kcal., B – 31,2 g., T – 9,8 g., S – 0,0 g)

Žiadne komentáre: