400
g držiek., 1 pór., 1/2 zeleru., 1 lyžička hladkej múky., 1
lyžica rajčiakového pretlaku., 1 dl vína., 4 rajčiaky., 1 malá
cibuľa., 5 g stolového oleja., 1 strúčik cesnaku., mleté čierne
korenie., zelená petržlenová vňať., 1 dl vývaru alebo vody.,
soľ.,
Dobre
očistené, nožom oškriabané, umyté a prepláchnuté držky
krátko povaríme. Vodu zlejeme, držky opláchneme, zalejeme čistou
horúcou vodou a uvaríme do mäkka (asi za 2 hodiny). Cibuľu
pokrájanú nadrobno speníme na tuku, pridáme pokrájaný pór,
zeler pokrájaný na tenké rezance a za občasného premiešania
podusíme. Pridáme držky pokrájané na rezance, poprášime múkou,
pridáme 1 dl vína 1 dl vývaru a na miernom ohni varíme 45 minút.
Posolíme, okoreníme, pridáme cesnak a ošúpané rajčiaky a
dovaríme. Podávame s varenými zemiakmi, o,dzobené zelenou
petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
(2
porcie / 1 porcia 904 kJ – 216 kcal., B – 34,1 g., T –
4,7 g., S – 9,3 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára