1. 9. 2016

Držky s rajčiakmi na zelenine

400 g držiek., 1 pór., 1/2 zeleru., 1 lyžička hladkej múky., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., 1 dl vína., 4 rajčiaky., 1 malá cibuľa., 5 g stolového oleja., 1 strúčik cesnaku., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., 1 dl vývaru alebo vody., soľ.,
Dobre očistené, nožom oškriabané, umyté a prepláchnuté držky krátko povaríme. Vodu zlejeme, držky opláchneme, zalejeme čistou horúcou vodou a uvaríme do mäkka (asi za 2 hodiny). Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na tuku, pridáme pokrájaný pór, zeler pokrájaný na tenké rezance a za občasného premiešania podusíme. Pridáme držky pokrájané na rezance, poprášime múkou, pridáme 1 dl vína 1 dl vývaru a na miernom ohni varíme 45 minút. Posolíme, okoreníme, pridáme cesnak a ošúpané rajčiaky a dovaríme. Podávame s varenými zemiakmi, o,dzobené zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia  904 kJ – 216 kcal., B – 34,1 g., T – 4,7 g., S – 9,3 g)

Žiadne komentáre: