1. 9. 2016

Segedin -dia recept

200 g chudého hovädzieho mäsa., 1 lyžička masti., 1 malá cibuľa., 2 lyžice rajčiakového pretlaku., mletá sladká červená paprika., 1 bobkový list., 200 g kyslej sudovej kapusty., 300 g zemiakov., mleté čierne korenie., voda., soľ.,
Mäso pokrájame na kocky vo veľkosti 1 – 2 cm. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na horúcej masti, pridáme rajčiakový pretlak a mäso a krátko podusíme. Posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, zalejeme vodou a varíme 1 hodinu. Pridáme kapustu a varíme do mäkka ešte 1/2 hodiny. Ochutnáme, môžeme pridať pár kvapiek neenergetického sladidla a štipku mletej štipľavej červenej papriky. Zemiaky uvaríme v posolenej vode a pridáme k mäsu až na tanieri. Môžeme ich však podať aj na osobitnom tanieri ako prílohu.

(2 porcie / 1 porcia 1390 kJ – 332 kcal., B – 20,0 g., T – 12,0 g., S – 36,0 g)

Žiadne komentáre: