200
g chudého hovädzieho mäsa., 1 lyžička masti., 1 malá cibuľa.,
2 lyžice rajčiakového pretlaku., mletá sladká červená
paprika., 1 bobkový list., 200 g kyslej sudovej kapusty., 300 g
zemiakov., mleté čierne korenie., voda., soľ.,
Mäso
pokrájame na kocky vo veľkosti 1 – 2 cm. Cibuľu pokrájame
nadrobno a speníme na horúcej masti, pridáme rajčiakový pretlak
a mäso a krátko podusíme. Posolíme, okoreníme, pridáme bobkový
list, zalejeme vodou a varíme 1 hodinu. Pridáme kapustu a varíme
do mäkka ešte 1/2 hodiny. Ochutnáme, môžeme pridať pár kvapiek
neenergetického sladidla a štipku mletej štipľavej červenej
papriky. Zemiaky uvaríme v posolenej vode a pridáme k mäsu až na
tanieri. Môžeme ich však podať aj na osobitnom tanieri ako
prílohu.
(2
porcie / 1 porcia 1390 kJ – 332 kcal., B – 20,0 g., T – 12,0
g., S – 36,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára