100
g karfiolu., 15 g masla., 10 g múky., 1/4 l mlieka., 1 žĺtok., 50
g syra., muškátový kvet., zelená petržlenová vňať., voda.,
soľ.,
Očistený
karfiol rozoberieme na ružičky a v posolenej vode uvaríme do
mäkka. Z masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme vývarom
z karfiolu a povaríme asi 20 minút. Prilejeme zvyšok vývaru z
karfiolu, pridáme karfiol, okoreníme štipkou muškátového kvetu
a zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Zjemníme
žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Syr postrúhame, vložíme do
polievkovej misy a za stáleho miešania zalejeme horúcou polievkou.
(2
porcie / 1 porcia 1001 kJ – 239 kcal., B – 13,0 g., T – 15,0
g., S – 13,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára