1. 9. 2016

Karfiolová polievka so syrom

100 g karfiolu., 15 g masla., 10 g múky., 1/4 l mlieka., 1 žĺtok., 50 g syra., muškátový kvet., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a v posolenej vode uvaríme do mäkka. Z masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme vývarom z karfiolu a povaríme asi 20 minút. Prilejeme zvyšok vývaru z karfiolu, pridáme karfiol, okoreníme štipkou muškátového kvetu a zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Zjemníme žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Syr postrúhame, vložíme do polievkovej misy a za stáleho miešania zalejeme horúcou polievkou.

(2 porcie / 1 porcia 1001 kJ – 239 kcal., B – 13,0 g., T – 15,0 g., S – 13,0 g)

Žiadne komentáre: