1. 9. 2016

Kelová polieva s hubami

50 g kelu., 1/2 cibule., 5 g slnečnicového oleja., 5 g sušených húb., 2 malé zemiaky., 1 strúčik cesnaku., voda., soľ.,
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v posolenej vode. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme očistené, umyté a odkvapkané huby, dobre popražíme, podlejeme vodou, v ktorej sme uvarili zemiaky, a spolu dusíme asi 15 minút. Pridáme očistený a umytý kel, pokrájaný na rezance, vodu zo zemiakov, dosolíme a spolu dovaríme. Pred dovarením pridáme uvarené zemiaky a cesnak roztlačený so soľou, necháme prejsť varom, ochutnáme a príp. dosolíme. Možno zlepšiť pokrájaným párkom, ktorý nie je započítaný do nutričnej hodnoty. Sušené huby 2 hodiny pred prípravou zabaríme horúcou vodou.

(2 porcie / 1 porcia 201 kJ – 48 kcal., B – 1,8 g., T – 2,6 g., S – 4,5 g)

Žiadne komentáre: