50
g kelu., 1/2 cibule., 5 g slnečnicového oleja., 5 g sušených
húb., 2 malé zemiaky., 1 strúčik cesnaku., voda., soľ.,
Zemiaky
očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v posolenej vode. Cibuľu
pokrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme očistené, umyté a
odkvapkané huby, dobre popražíme, podlejeme vodou, v ktorej sme
uvarili zemiaky, a spolu dusíme asi 15 minút. Pridáme očistený a
umytý kel, pokrájaný na rezance, vodu zo zemiakov, dosolíme a
spolu dovaríme. Pred dovarením pridáme uvarené zemiaky a cesnak
roztlačený so soľou, necháme prejsť varom, ochutnáme a príp.
dosolíme. Možno zlepšiť pokrájaným párkom, ktorý nie je
započítaný do nutričnej hodnoty. Sušené huby 2 hodiny pred
prípravou zabaríme horúcou vodou.
(2
porcie / 1 porcia 201 kJ – 48 kcal., B – 1,8 g., T – 2,6 g., S
– 4,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára