1. 9. 2016

Talianska rajčiaková polievka so špagetami

4 rajčiaky., 1/2 cibule., 10 g (1 lyžica) slnečnicového oleja., polovica malej mrkvy., 4 drobné ružičky karfiolu., niekoľko zrniek hrášku., neenergetické umelé sladidlo, bobkový list., 4 zrnká čierneho korenia., 10 g špagiet., vývar z kostí., soľ.,
Cibuľu pokrájame, speníme na horúcom oleji a posolíme. Pridáme mrkvu pokrájanú na pásiky, ružičky karfiolu, ošúpané rajčiaky a hrášok a spolu podusíme 3 – 4 minúty. Zalejeme vývarom z kostí, okoreníme a povaríme asi 30 minút. Prisladíme a príp. ešte dochutíme. Vložíme špagety uvarené osobitne vo väčšom množstve posolenej vody a spolu ešte povaríme 3 minúty.

(2 porcie / 1 porcia 397 kJ – 95 kcal., B – 1,6 g., T – 5,3 g., S – 9,8 g)

Žiadne komentáre: