200
g hovädzieho mäsa na varenie (pliecko., špička., hruď)., 3 zrnká
bieleho korenia., 1 zeleninová paprika., 1 pór., 1 menšia cibuľa.,
100 g karfiolu., 100 g bielej fazule z konzervy alebo uvarenej
fazule., 60 g zeleného hrášku., 20 g tvrdého syra., voda., soľ.,
Očistené
a umyté hovädzie mäso v celku varíme v posolenej a okorenenej
vode 60 minút. Potom ho z vody vyberieme a pokrájame na drobné
kocky, vložíme naspäť do polievky, pridáme očistenú a
zeleninovú papriku, pokrájaný pór a cibuľu, karfiol rozobratý
na drobné ružičky a varíme 30 minút. Potom pridáme uvarenú
fazuľu a hrášok a spolu povaríme 10 minút. Dolievame vodou z
uvarenej fazule. Pred podávaním posypeme strúhaným tvrdým syrom.
Podávame s chlebom alebo so zemiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 1293 kJ – 309 kcal., B – 32,4 g., T – 8,8 g.,
S – 25,1 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára