1. 9. 2016

Varené hovädzie mäso s letnou zeleninou

200 g hovädzieho mäsa na varenie (pliecko., špička., hruď)., 3 zrnká bieleho korenia., 1 zeleninová paprika., 1 pór., 1 menšia cibuľa., 100 g karfiolu., 100 g bielej fazule z konzervy alebo uvarenej fazule., 60 g zeleného hrášku., 20 g tvrdého syra., voda., soľ.,
Očistené a umyté hovädzie mäso v celku varíme v posolenej a okorenenej vode 60 minút. Potom ho z vody vyberieme a pokrájame na drobné kocky, vložíme naspäť do polievky, pridáme očistenú a zeleninovú papriku, pokrájaný pór a cibuľu, karfiol rozobratý na drobné ružičky a varíme 30 minút. Potom pridáme uvarenú fazuľu a hrášok a spolu povaríme 10 minút. Dolievame vodou z uvarenej fazule. Pred podávaním posypeme strúhaným tvrdým syrom. Podávame s chlebom alebo so zemiakmi.

(2 porcie / 1 porcia 1293 kJ – 309 kcal., B – 32,4 g., T – 8,8 g., S – 25,1 g)

Žiadne komentáre: