200
g zadného hovädzieho mäsa., 120 g mrkvy., 10 g masla., 1 citrón.,
100 g egalizovaného mlieka., voda., soľ.,
Očistené,
umyté a osušené hovädzie mäso pokrájame na plátky, naklepeme,
posolíme a opečieme na teflonovej panvici potretej maslom.
Podlejeme horúcou vodou a udusíme Uvarenú mrkvu pretrieme, pridáme
mliekom a citrónovú šťavu. Mäso uložíme na horúci tanier a
zalejeme mrkvovým pyré. Mäso môžeme podľa chuti okoreniť
mletým čiernym krením a posypať zelenou petržlenovou vňaťou,
posekanou nadrobno.
(2
porcie / 1 porcia 891 kJ – 212 kcal., B – 21,8 g., T – 10,9 g.,
S – 6,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára