1. 9. 2016

Hovädzie mäso s mrkvou

200 g zadného hovädzieho mäsa., 120 g mrkvy., 10 g masla., 1 citrón., 100 g egalizovaného mlieka., voda., soľ.,
Očistené, umyté a osušené hovädzie mäso pokrájame na plátky, naklepeme, posolíme a opečieme na teflonovej panvici potretej maslom. Podlejeme horúcou vodou a udusíme Uvarenú mrkvu pretrieme, pridáme mliekom a citrónovú šťavu. Mäso uložíme na horúci tanier a zalejeme mrkvovým pyré. Mäso môžeme podľa chuti okoreniť mletým čiernym krením a posypať zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia 891 kJ – 212 kcal., B – 21,8 g., T – 10,9 g., S – 6,0 g)

Žiadne komentáre: