1. 9. 2016

Teftely v rajčiakovej omáčke

200 g zadného hovädzieho alebo baranieho mäsa bez kostí, 1 veľká cibuľa., 10 g masla., 10 g hladkej múky., 30 g oleja., 50 g rajčiakového pretlaku., neenergetické umelé sladidlo., citrónová šťava., mleté čierne korenie., 2 dl vývaru z mäsa, voda., soľ.,
Mäso zomelieme súčasne s cibuľou, pridáme mleté čierne korenie, soľ a trochu vody a dobre spracujeme. Masu rozdelíme na menšie kúsky a formujeme guľky, ktoré obalíme v múke a opečieme na oleji. Preložíme do kastróla. Zvyšný tuk zaprášime zvyškom múky, popražíme, podlejeme vývarom a pridáme rajčiakový pretlak. Všetko spojíme, povaríme ochutíme citrónovou šťavou a umelým sladidlom, ochutnáme a podľa potreby prisolíme. Pridáme maslo a v rúre prikryté udusíme. Podávame s dusenou ryžu alebo so zemiakovou kašou.

(2 porcie / 1 porcia 1662 kJ – 397 kcal., B – 23,0 g., T – 25,0 g., S – 20,0 g)

Žiadne komentáre: