200
g zadného hovädzieho alebo baranieho mäsa bez kostí, 1 veľká
cibuľa., 10 g masla., 10 g hladkej múky., 30 g oleja., 50 g
rajčiakového pretlaku., neenergetické umelé sladidlo., citrónová
šťava., mleté čierne korenie., 2 dl vývaru z mäsa, voda., soľ.,
Mäso
zomelieme súčasne s cibuľou, pridáme mleté čierne korenie, soľ
a trochu vody a dobre spracujeme. Masu rozdelíme na menšie kúsky a
formujeme guľky, ktoré obalíme v múke a opečieme na oleji.
Preložíme do kastróla. Zvyšný tuk zaprášime zvyškom múky,
popražíme, podlejeme vývarom a pridáme rajčiakový pretlak.
Všetko spojíme, povaríme ochutíme citrónovou šťavou a umelým
sladidlom, ochutnáme a podľa potreby prisolíme. Pridáme maslo a v
rúre prikryté udusíme. Podávame s dusenou ryžu alebo so
zemiakovou kašou.
(2
porcie / 1 porcia 1662 kJ – 397 kcal., B – 23,0 g., T – 25,0
g., S – 20,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára