1. 9. 2016

Tašky z hovädzieho mäsa

1/4 kg hovädzieho mäsa zo stehna., 50 g údeného mäsa., 50 g kyslej uhorky., 20 g ryže., 1/2 vajca., 15 g oleja., 30 g cibule., 1 lyžička horčice., 1 lyžička rajčiakového pretlaku., mleté čierne korenie., voda., soľ.,
Z umytého mäsa nakrájame 4 rovnaké rezne. Naklepeme ich, posolíme, okoreníme, potrieme horčicou a naplníme plnkou z udusenej posolenej ryže, údeného mäsa pokrájaného na kocky, vajca a kyslej uhorky. Naplnené mäso spojíme špáradlami do tvaru tašiek, opečieme z oboch strán na horúcom oleji a preložíme na tanier. Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme rajčiakový pretlak a opečené mäsové tašky. Pomaly dusíme. Z udusených tašiek vytiahneme špáradlá a na tanieri polejeme lyžičkou šťavy. Podávame so zemiakovou kašou a so zeleninovými šalátmi.

(2 porcie / 1 porcia 1545 kJ – 369 kcal., B – 34,6 g., T – 21,1 g., S – 10,3 g)

Žiadne komentáre: