300
g hovädzieho mäsa zo stehna alebo pliecka bez kosti., 200 g mäkkých
hovädzích kostí., 20 g mrkvy. 20 g zeleru., 20 g petržlenu., celé
čierne korenie., 20 g cibule., 5 g cesnaku., voda., soľ.,
Hovädzie
kosti rozsekáme, umyjeme, zalejeme vriacou posolenou vodou tak, aby
boli kosti prikryté vodou, a varíme 20 minút. Pridáme umyté
mäso, očistenú zeleninu, cibuľu, cesnak a celé čierne korenie a
prikryté dusíme, až kým mäso dostatočne nezmäkne. Mäso
podávame pokrájané na plátky. Vývar, ktorý sme získali,
použijeme na prípravu omáčky alebo prívarku k mäsu, udusenú
zeleninu použijeme ako obloženie Takto pripravené mäso je
šťavnaté, omáčky a prívarky majú výraznú mäsovú chuť.
(2
porcie / 1 porcia 842 kJ – 201 kcal., B – 33,0 g., T – 7,0 g.,
S – 5,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára