1. 9. 2016

Dusené hovädzie mäso

300 g hovädzieho mäsa zo stehna alebo pliecka bez kosti., 200 g mäkkých hovädzích kostí., 20 g mrkvy. 20 g zeleru., 20 g petržlenu., celé čierne korenie., 20 g cibule., 5 g cesnaku., voda., soľ.,
Hovädzie kosti rozsekáme, umyjeme, zalejeme vriacou posolenou vodou tak, aby boli kosti prikryté vodou, a varíme 20 minút. Pridáme umyté mäso, očistenú zeleninu, cibuľu, cesnak a celé čierne korenie a prikryté dusíme, až kým mäso dostatočne nezmäkne. Mäso podávame pokrájané na plátky. Vývar, ktorý sme získali, použijeme na prípravu omáčky alebo prívarku k mäsu, udusenú zeleninu použijeme ako obloženie Takto pripravené mäso je šťavnaté, omáčky a prívarky majú výraznú mäsovú chuť.

(2 porcie / 1 porcia 842 kJ – 201 kcal., B – 33,0 g., T – 7,0 g., S – 5,0 g)

Žiadne komentáre: