1. 9. 2016

Hovädzie mäso na rajčiakoch

1/4 kg hovädzieho mäsa., 1 malá cibuľa., 10 g slnečnicového oleja., 5 g hladkej múky., 100 g rajčiakov., 1/2 citróna., 100 g vývaru z kostí., soľ.,
Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mäso pokrájané na kocky, posolíme, zaprášime múkou a za miešania popražíme. Podlejeme vývarom z kostí a dusíme do mäkka pri občasnom pomiešaní. Mäso vyberieme a do šťavy pridáme pokrájané rajčiaky, podlejem a varíme 10 minút. Spojíme s mäsom. Podávame s varenými zemiakmi, ozdobené plátkami citróna.

(2 porcie / 1 porcia 1172 kJ – 280 kcal., B – 25,5 g., T – 17,0 g., S – 4,5 g)

Žiadne komentáre: