1. 9. 2016

Soľanka z rýb

200 g očistenej ryby (zubáč., šťuka, kapor, treska)., 1 cibuľa., 50 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)., 1 lyžička oleja., 1 kyslá uhorka., 1 rajčiak alebo 50 g rajčiakového pretlaku., 10 g hladkej múky., 25 g húb., 2 naložené olivy., 4 kapary., 1/2 citróna., bobkový list., celé čierne korenie., zelená petržlenová vňať., voda. soľ.,
Rybu očistíme a stihneme z kože a rozdelíme na porcie. Na miernom teple za 45 minút uvaríme vývar z hláv, chvostov, plutiev a z kože.Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, posypeme múkou a popražíme. Podlejeme vývarom, posolíme, pridáme pokrájané rajčiaky alebo rajčiakový pretlak, pokrájané huby a 20 minút varíme na miernom teple. Vložíme vykostené kúsky ryby a varíme ďalších 12 – 15 minút. Pridáme bobkový list, zrnká čierneho korenia, posekané kapary, kyslú uhorku a olivy pokrájané na kolieska. Môžeme zjemniť kyslou smotanou, nie je započítaná! Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, a kolieska citróna.

(2 porcie / 1 porcia 456 kJ – 109 kcal., B – 10,5 g., T – 3,0 g., S – 10,0 g)

Žiadne komentáre: