200
g očistenej ryby (zubáč., šťuka, kapor, treska)., 1 cibuľa., 50
g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)., 1 lyžička oleja.,
1 kyslá uhorka., 1 rajčiak alebo 50 g rajčiakového pretlaku., 10
g hladkej múky., 25 g húb., 2 naložené olivy., 4 kapary., 1/2
citróna., bobkový list., celé čierne korenie., zelená
petržlenová vňať., voda. soľ.,
Rybu
očistíme a stihneme z kože a rozdelíme na porcie. Na miernom
teple za 45 minút uvaríme vývar z hláv, chvostov, plutiev a z
kože.Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme
očistenú a pokrájanú zeleninu, posypeme múkou a popražíme.
Podlejeme vývarom, posolíme, pridáme pokrájané rajčiaky alebo
rajčiakový pretlak, pokrájané huby a 20 minút varíme na miernom
teple. Vložíme vykostené kúsky ryby a varíme ďalších 12 –
15 minút. Pridáme bobkový list, zrnká čierneho korenia, posekané
kapary, kyslú uhorku a olivy pokrájané na kolieska. Môžeme
zjemniť kyslou smotanou, nie je započítaná! Pred
podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú
nadrobno, a kolieska citróna.
(2
porcie / 1 porcia 456 kJ – 109 kcal., B – 10,5 g., T – 3,0 g.,
S – 10,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára