1
sliepka alebo kohút., 300 g koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen.,
zeler)., 1 malá cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 1 malý rajčiak.,
10 zrniek čierneho korenia., 100 g šampiňónov., 1/2 karfiolu.,
1/2 hlávky kelu., 150 g jemných rezancov (niťoviek)., pažítka.,
voda., soľ.,
Sliepku
rozdelíme na 4 diely (surová sa delí ľahšie ako uvarená). Dáme
ju do studenej vody a postavíme na oheň. Keď zovrie, penu
zoberieme. Posolíme, pridáme cibuľu, cesnak, čierne korenie,
zeleninu pokrájanú na tenké rezance a nakrájané šampiňóny.
Pred dovarením pridáme karfiol, kel a rajčiak. Do polievkovej misy
dáme najprv kusy sliepky, na ne tenké rezance, uvarené v slanej
vode, zalejeme polievkou a nakoniec pridáme zeleninu. Posypeme
pažítkou pokrájanou nadrobno. Niekedy sa do tejto polievky dáva
vyvariť aj hovädzí chvost, ktorý sa potom jedáva s octovým
chrenom alebo s kremžskou horčicou.
(4
– 6 porcií / 1 porcia 1034 kJ – 247 kcal., B – 12,9 g., T –
18,4 g., S – 3,8 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára