50
g bravčovej masti, 100 g hladkej múky, ¼ l vývaru z kostí, 200 g
zemiakov, téglik smotany, 2,5 dl mlieka, lyžicu sušeného kôpru,
2 lyžice octu, 150 g šampiňónov, 2 vajcia, soľ
Z
masti a múky urobíme svetlú zápražku a zalejeme vlažným
vývarom. Necháme zovrieť a občas premiešame. Pridáme olúpané
zemiaky pokrájané na kocky, huby pokrájané na plátky, sušený
kôpor, osolíme a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu s
rozšľahanými surpvými vajcami. Ak sme nepoužili sušený kôpor,
pridávame čerstvý alebo zmrazená zároveň so smotanou. Polievku
môžeme ozdobiť kolieskami natvrdo uvareného vajca.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára