2. 9. 2016

Slovenská hubová polievka

50 g bravčovej masti, 100 g hladkej múky, ¼ l vývaru z kostí, 200 g zemiakov, téglik smotany, 2,5 dl mlieka, lyžicu sušeného kôpru, 2 lyžice octu, 150 g šampiňónov, 2 vajcia, soľ
Z masti a múky urobíme svetlú zápražku a zalejeme vlažným vývarom. Necháme zovrieť a občas premiešame. Pridáme olúpané zemiaky pokrájané na kocky, huby pokrájané na plátky, sušený kôpor, osolíme a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu s rozšľahanými surpvými vajcami. Ak sme nepoužili sušený kôpor, pridávame čerstvý alebo zmrazená zároveň so smotanou. Polievku môžeme ozdobiť kolieskami natvrdo uvareného vajca.

Žiadne komentáre: