60
g póru., 60 g zemiakov., 10 g masla., 1/2 dl egalizovaného mlieka.,
5 g hladkej múky., zelená petržlenová vňať., vývar z kostí.,
soľ.,
Do
precedeného posoleného vývaru z kostí (alebo do posolenej vody)
dáme variť zemiaky. Neskôr pridáme očistený, umytý a pokrájaný
pór a uvaríme všetko do mäkka. Z masla a hladkej múky pripravíme
svetlú zápražku, zalejeme vývarom, dobre premiešame a za
občasného miešania varíme 30 – 40 minút. Zalejeme mliekom,
chvíľu povaríme, odtiahneme z ohňa a pridáme zelenú petržlenovú
vňať, posekanú nadrobno.
(2
porcie / 1 porcia 404 kJ – 96 kcal., B – 2,3 g., T – 4,7 g., S
– 12,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára