1. 9. 2016

Pórová polievka so zemiakmi

60 g póru., 60 g zemiakov., 10 g masla., 1/2 dl egalizovaného mlieka., 5 g hladkej múky., zelená petržlenová vňať., vývar z kostí., soľ.,
Do precedeného posoleného vývaru z kostí (alebo do posolenej vody) dáme variť zemiaky. Neskôr pridáme očistený, umytý a pokrájaný pór a uvaríme všetko do mäkka. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom, dobre premiešame a za občasného miešania varíme 30 – 40 minút. Zalejeme mliekom, chvíľu povaríme, odtiahneme z ohňa a pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia 404 kJ – 96 kcal., B – 2,3 g., T – 4,7 g., S – 12,0 g)

Žiadne komentáre: