1. 9. 2016

Polievka z kyslej kapusty s klobásou

80 g kyslej kapusty., 1 zemiak., 10 g hladkej múky., 10 g stolového oleja., 1 malá cibuľa., 40 g klobásy., mletá sladká červená paprika., rasca., mleté čierne korenie., soľ.,
Očistené zemiaky pokrájame a uvaríme do mäkka. Kapustu pokrájame, zalejeme vodou so zemiakov a varíme kým nezmäkne. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na tuku, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku. Pridáme mletú sladkú papriku, mleté čierne korenie a rascu, rozriedime vodou podľa potreby, dáme do uvarenej kapusty a povaríme spolu so zemiakmi a s kolieskami nakrájanej klobásy.

(2 porcie / 1 porcia 645 kJ – 154 kcal., B – 5,2 g., T – 8,2 g., S – 15,1 g)

Žiadne komentáre: