80
g kyslej kapusty., 1 zemiak., 10 g hladkej múky., 10 g stolového
oleja., 1 malá cibuľa., 40 g klobásy., mletá sladká červená
paprika., rasca., mleté čierne korenie., soľ.,
Očistené
zemiaky pokrájame a uvaríme do mäkka. Kapustu pokrájame, zalejeme
vodou so zemiakov a varíme kým nezmäkne. Očistenú cibuľu
pokrájame nadrobno, speníme na tuku, pridáme múku a pripravíme
svetlú zápražku. Pridáme mletú sladkú papriku, mleté čierne
korenie a rascu, rozriedime vodou podľa potreby, dáme do uvarenej
kapusty a povaríme spolu so zemiakmi a s kolieskami nakrájanej
klobásy.
(2
porcie / 1 porcia 645 kJ – 154 kcal., B – 5,2 g., T – 8,2 g., S
– 15,1 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára