1. 9. 2016

Maďarská rybia šťava – halászlé

1/2 kg očistených rýb (podľa možnosti viac druhov – kapor., šťuka., zubáč)., 1 cibuľa., 1 lyžica mletej sladkej červenej papriky., 1 zeleninová paprika., 2 rajčiaky., 1/2 feferónky (ak zeleninová paprika nie je štipľavá)., voda., soľ.,
Ryby očistíme od šupín, vypitveme, odstránime či a pokrájame na porcie. Cibuľu pokrájanú nadrobno varíme 30 minút. Do vývaru vložíme ryby aj s hlavou a chvostom, pridáme pokrájanú zeleninovú papriku a varíme asi 20 minút na miernom ohni. Asi 5 minút prd dovarením pridáme ikry, mlieč, mletú sladkú červenú papriku a rajčiaky, môžeme pridať aj 1/2 feferónky. Posolíme.

(2 porcie / 1 porcia 641 kJ – 153 kcal., B – 20,0 g., T – 5,0 g., S – 7,0 g)

Žiadne komentáre: